Uncategorized

keto diarré är ett verkligt problem

keto diarré är ett verkligt problemdet är sant: keto-kosten kan hjälpa vissa människor att förlora en betydande mängd vikt (jag tittar på dig, jenna jameson).

men ibland att viktminskning kommer med en kostnad-och när det gäller hög fetthalt, måttlig-protein, låg-carb keto diet, ibland kostnaden är keto diarré.

på riktigt? hur kan keto-kosten orsaka diarré?

anledningen, säger barbie boules, r. d. n., grundare av nyoutrition, är att vissa människor inte smälter fett—och deras kroppar sätter inte det att använda-liksom de borde börja med och, ja, keto-kosten är 70 till 80 procent fett.

det extra fettet som kroppen inte använder kommer ut i dina avföring, vilket gör dem mer flytande än vanligt. (för att vara tydlig: boules förespråkar inte eller uppmuntrar keto-kosten på grund av den höga fetthalten. “vi har ingen aning om vilken effekt en diet som är hög i fett har på långsiktig hälsa”, säger hon.)

en annan keto diarré skyldige: att använda icke-näringsrika sötningsmedel (tänk: aspartam eller splenda) eller sockeralkoholer (som sorbitol eller xylitol) för att ersätta äkta socker på keto kan också orsaka matsmältningsbesvär. “sorbitol i synnerhet är ökänd för att orsaka gi upprörd”, säger hon, som kramper och uppblåsthet, förutom diarré.

Vänta…diarré är inte ett symptom på keto influensa?Vänta...diarré är inte ett symptom på keto influensa?

inte nödvändigtvis. medan ja, diarré är ett symptom på keto-influensan, kommer du också att ha andra symtom som huvudvärk, svårighet att fokusera, illamående och sömnsvårigheter.

men medan keto-influensan vanligtvis löser sig om två veckor—efter att din kropp blir van vid att vara i ketos (a.k.a. tillståndet att bränna fett för bränsle istället för kolhydrater) – keto diarré har inte nödvändigtvis en stopppunkt. speciellt om din kropp har problem med att bearbeta fett.

“när du radikalt ändrar vad du äter kan ditt gi-system reagera. detta kan hända när du startar probiotika, eller en högfiberdiet också, säger boules.

bli inte förvånad om den feta kosten också gör din bajs flyta. även om det kan vara ofarligt, floaters kan peka på malabsorption och / eller för mycket gas. om det varar i mer än två veckor, bör du se din läkare (eller överväga att revidera din kostplan).

hur kan jag sluta keto diarré?hur kan jag sluta keto diarré?

om du är engagerad i att ge keto en go och du initialt upplever diarré, “syftar till att hålla hydratiserad och öka fibern”, säger boules, eftersom det kan hjälpa din kropp att anpassa sig till ketos, bulk upp din bajs och bidra till att minska badrumsresor.

du kan öka ditt fiberintag genom att lägga till fler grönsaker till din tallrik, som lövgrönsaker och broccoli. om det inte är din sylt, kan du lägga till ett fibertillskott till din kost.

tänk dock på att ta en anti-diarrémedicin som immodium är i grunden en bandaid – det kan sätta en paus på dina tarmar, men det kommer inte att fixa rotproblemet (dvs de dietval som leder till diarré i första hand).

om din diarré kvarstår efter keto-influensaperioden kan det dock vara dags att börja titta på dina matval—som att skära tillbaka på de artificiella sötningsmedel och fokusera på friska fetter (som avokado och olivolja) istället för (fortfarande keto) men mindre hälsosamma (som olika ostar och bacon).

men du kanske också måste acceptera att keto bara inte är din sak: “om diarréen fortsätter, är denna matfilosofi förmodligen inte den bästa passformen för dig”, säger boules.

och egentligen är den mest framgångsrika kosten en som du kommer att känna dig bekväm att hålla fast vid—vilket sannolikt inte kommer att få dig att springa till badrummet var femte minut.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *