Uncategorized

fungerar detox renar verkligen? är de friska?

fungerar detox renar verkligen? är de friska?dessa dagar, du kan inte surfa på webben utan annonser poppar upp för den senaste detox, rengöra eller kolon rengöra. kanske ditt intresse är topp och du kan inte låta bli att undra om du verkligen behöver detox. liknande frågor följer snart – om du behöver detox, vad försöker du bli av med exakt? låt oss få dessa frågor besvarade.

behöver jag detox?

till att börja med finns det inga vetenskapliga bevis för att människor behöver detox eller att kroppen behöver hjälp med att bli av med toxiner. detta betyder inte att gifter inte bygga upp med tiden; de kan och ibland, gör. men förmågan att hjälpa till vid toxinavlägsnande genom vissa dieter eller rengöringar är inte bevisat se-topforma.

jag föreställer mig att ett visst intresse för detox och rengöring kan ha utvecklats från medicinsk behandling av chelation. chelation används ibland för patienter med järndepositionsstörningar (en genetisk sjukdom) eller kanske för att hjälpa till vid en kvicksilveröverdos. chelation är ett medicinskt förfarande som ofta innebär att man tar absorbenter oralt och sedan filtrerar blod och plasma.

hur som helst, trots bristen på vetenskapliga data, finns det fortfarande ett stort intresse för detox och rengöringsdieter, drycker, planer och liknande.

för dem som har följt mina bloggar, du vet att som, eller kanske trots att vara både en md och en kirurg, jag är en troende på näring, vitaminer, kosttillskott och friskare, mer naturliga sätt att behandla det mänskliga tillståndet utan att alltid förlita sig på receptbelagda läkemedel.

hur håller jag min kolon frisk?jag inser också att inte alla behandlingar—holistiska eller medicinska—stöds av överväldigande objektiva data, men de verkar fungera och teorin bakom dem är meningsfull. tyvärr, när det gäller många rengörings-och detoxdieter, finns det helt enkelt lite eller inget bevis på en fördel, och under många omständigheter är resonemanget för en detox inte förenligt med grundläggande mänsklig fysiologi och de etablerade principerna för biokemi.

hur håller jag min kolon frisk?

en bra, hög fiber diet, mycket vattenintag och frukt och grönsaker bör ta hand om tjocktarmen ganska bra. den vanligaste sjukdomen i tjocktarmen, annan än koloncancer, är divertikulit. detta är en inflammation av out-pouching i kolon väggen.  denna sjukdom är vanligare i det västerländska samhället, vanligtvis relaterat till en diet som saknar tillräckligt med fiber. i länder där de äter högfiberdieter finns det minimal förstoppning och praktiskt taget ingen divertikulit.

sanningen om kolon renar

sanningen om kolon renarnu, de till förmån för kolon rengöring föreslår ofta att trots normala tarmrörelser, det finns rester som fastnar på kolon väggen och bygger upp med tiden. de tror att denna förmodade uppbyggnad innehåller toxiner och ohälsosamma bakterier. tja, alla som har tittat på ett kolposkopi under en kolposkopi efter bara 24 timmar tarm prep, som jag har, kan intyga att en mycket ren, frisk ser kolon utan rester fastnat på väggen.  märk väl, detta är efter bara 24 timmar av klara vätskor och sedan, 12 timmar eller så att ta en flytande osmotisk laxermedel. jag är inte säker på hur någon cayennepeppar-baserad flytande fad cleanse kommer att göra bättre än det.

tanken att sätta vissa vätskor i tjocktarmen kan hjälpa till att dra ut toxiner från blodflödet är inte heller baserat på fysiologiska principer. kolon är i allmänhet utformad för att absorbera vatten från avföringen och inte utsöndra eller byta ut andra ämnen.

det finns några galna kolon renar där ute! – allvarligt, en kaffe lavemang? min dagliga koffein vana är redan dyrt för 16 uns, jag kan inte föreställa mig kostnaden för ett kolon värde. om det var jag skulle jag hoppa över de dyra produkterna på vilken plats du läser och bara följa den post-cleanse diet de rekommenderar-vilket förresten är samma diet vi diskuterar hela tiden: frukt, grönsaker, fullkorn, magert protein, fiber—låter bekant? om du fortfarande är inställd på att försöka en post-holiday cleanse, gör din forskning och vet riskerna, biverkningarna och kostnaderna för att se om det är vettigt för dig.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *