Uncategorized

Dricksvatten Kan Påskynda Viktminskning

Dricksvatten Kan Påskynda ViktminskningOm din viktminskning strategi hyllar kolhydrater utan fett eller protein med få kolhydrater, det är en sak att planera din absolut rekommenderar — vatten. Från veggie-baserade Ornish diet för att biff-älskande Atkins (och i stort sett alla dieter i mellan) “drick mycket vatten” är en del av mantra.

Nu finns vetenskapliga bevis för att H2O verkligen hjälpa dig att gå ner i vikt. Forskare i Tyskland rapport att vattenförbrukningen ökar den takt som människor bränner kalorier. Effekten är blygsam, och resultaten är preliminära, men forskarna säger att deras studie kan ha viktiga konsekvenser för viktkontroll program.

Åtta Glas per Dag

Trots att de flesta dieter samtal för att dricka minst åtta, 8-ounce glas vatten om dagen, få studier har gjorts för att avgöra om den praxis som faktiskt hastigheter viktminskning. I ett försök att besvara denna fråga, Michael Boschmann, MD, och kollegor från Berlin Franz-Volhard Clinical Research Center spåras energi utgifter bland sju män och sju kvinnor som var friska och inte överviktig.Åtta Glas per Dag

Efter att ha druckit cirka 17 gram vatten, ämnen som’ ämnesomsättning — eller den kurs till vilken kalorier bränns — ökade med 30% för både män och kvinnor. Den ökningen skedde inom 10 minuter vattenförbrukning och nådde ett maximum efter ca 30 till 40 minuter.

Studien visade också att den ökning av ämnesomsättningen skiljer sig mellan män och kvinnor. I män, bränna mer fett bidrog till en ökning i ämnesomsättning, medan kvinnor, en ökad nedbrytning av kolhydrater orsakat den ökade ämnesomsättningen sett.

Forskarna uppskattar att över loppet av ett år, en person som ökar sin vattenförbrukning med 1,5 liter per dag skulle bränna en extra 17,400 kalorier, för en viktminskning på cirka fem kilo. De noterar att upp till 40 procent av ökningen i kalorier bränner orsakas av kroppens försök att värma vatten intas. Resultaten redovisas i decembernumret av Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

“Mycket Liten Effekt”"Mycket Liten Effekt"

Forskarna skriver att upp till 70% av den ökade ämnesomsättningen, “inte kan hänföras till uppvärmning av det intagna vattnet,” men träningsfysiolog Daniel Moser, PhD, berättar att det är oklart från denna lilla studie om detta är fallet.

“Större studier behövs för att bekräfta detta ytterst blygsam viktminskning effekt”, säger han.

Nutritionist och American Dietetic Association taleskvinna Leslie Bonci, MPH-RD, säger att även om resultaten är bekräftade den kliniska betydelsen är liten.

“Det är uppenbart att människor letar efter sätt att öka ämnesomsättningen, men detta är en mycket, mycket liten effekt,” säger hon. “Vi talar om bara några kalorier per dag.”

Bonci säger standarden viktminskning plan dikterar att uppmuntra människor till att dricka mer vatten härstammar från tron på att vätskan fyller tarmen för att få människor att känna sig mätt.

“Vissa planer säga att dricka vatten spolar fett ur ditt system, vilket är fullständigt absurt, säger hon.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *